Ősmaradványok Magyarországon

Ősmaradványok Magyarországon

Bányák a térképen

2020. február 15. - SzékelyÁron

Mostanában sokat néztem a térképet, és feltűnt, hogy a bányák nagy hiányossággal vannak fent rajta. A Google Mapson van hely hozzáadása funkció a saját profilnál (számítógépen Az Ön hozzájárulásai --> Szerkesztéseknél lehet megnézni). Ha van egy hely, ami nincs a térképen, érdemes hozzáadni pár képpel, így mások is láthatják azt. Idemásolom azoknak a helyeknek a címét, amelyeket már hozzáadtam. 

 

[Máriahalmi homokbánya]

[Eplényi kőbánya]

[Sőregi-kőfejtő]

Nem sok, de kezdetnek nem rossz.

A bejegyzés trackback címe:

https://lelohelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr6315419774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lobo Marunga 2020.02.29. 13:22:55

Valahol egyszer találtam guglimepsz alapú meddőhányó-nyilvántartást is. Az a baj vele, hogy nehéz információhoz jutni a lehetőségekről. De ha már hallottál valamit a lelőhelyről csak a pontos helyet nem ismered, akkor hasznos lehet. Ajka környékén keresgéltem vele. Megnézem, ha tudom valamivel bővíteni, lehet, hogy beszállok.
Ha már betetted, a máriahalmi homokbányához valamilyen engedélykérési lehetőséget nem tudsz? Tavasszal lesz dolgom a környéken.

SzékelyÁron 2020.02.29. 13:56:22

@Lobo Marunga: Sajnos nem ismerem a bánya üzemeltetőjét, de írtam a község önkormányzatának, hátha ők tudnak valamit. Ha válaszolnak, írok!

SzékelyÁron 2020.04.01. 19:44:58

Szia, Úny község önkormányzata válaszolt, azt írták, hogy a bánya Máriahalom közigazgatási területén fekszik, ők viszont nem válaszoltak azóta sem. Viszont a neten megtaláltam a bánya hirdetését, 25 millióért árulják a Jófogáson. ingatlan.jofogas.hu/komarom_esztergom/Homokbanya_Mariahalom_100966260.htm
E szerint a tulajdonos neve Andrási Gergely, az oldalon kapcsolatba is tudsz lépni vele.

Lobo Marunga 2020.04.30. 12:44:34

Köszi, fontos infó. Kár, hogy nem én nyertem a 6Mrd-ot, már venném is meg...
süti beállítások módosítása