Ősmaradványok Magyarországon

Ősmaradványok Magyarországon

Nyári tervek

2019. május 21. - SzékelyÁron

Mivel hamarosan itt a nyár és a nyári szünet, temérdek időm lesz és úgy gondoltam, hogy összeállítok egy listát a legfőbb terveimből nyárra. 

 

Lelőhelyek, amelyeket még szeretnék látogatni a nyáron:

-Zebegény, Bőszobi-bánya

-Bakonycsernye, ammonitesz-lelőhely (védett) 

-Olaszfalu, Eperkés-hegy

-Kazár

-Nagyvisnyó

-Danitzpuszta

 

A listát még pár napig kiegészítem, ha eszembe jut még valami. 

A bejegyzés trackback címe:

https://lelohelyek.blog.hu/api/trackback/id/tr3114843246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lobo Marunga 2019.09.24. 08:52:14

Kíváncsian várom a tapasztalataidról szóló posztot. Az említett helyeken az én tapasztalataim:
Zebegény: A működő bányával nem próbálkoztam, lehet, hogy beengednek. Mellette van egy felhagyott, annak a bejáratánál sok tiltótábla. De már ezen a részen is van kőzet, kis szerencsével lehet kagylókat találni a nagyobb, puha tömbökben.
Bakonycsernye: A védettség a szokásos következményekkel járt: Benőtte a bozót. Azért lehet szép rétegeket tanulmányozni, és látszik egy nagy ammonitesz lenyomata. Gyűjteni csak bányászattal lehetne, de tartsuk tiszteletben a hely szellemét és a védettséget...
Olaszfalu, Eperkés-hegy: Kiépített tanösvény van, aminek hivatalosan is része a gyűjtőhely, és ez üdítő kivétel. Csakhogy (pár évvel ezelőtti tapasztalat) nincs karban tartva, a bozót akkora, hogy a táblák is alig látszanak. Én kétszeri próbálkozásra sem találtam meg a gyűjtőhelyet, de lehet, hogy én vagyok a béna.
Nagyvisnyó: Mivel a vonat nem jár, biztonságosan bejárható, és egyelőre a bozót se nőtte be teljesen. Nem láttam az összes bevágást, de ahol voltam, ott bőven van mit keresni.
Danitzpuszta: Próbáltam bejutni, de a portán lévő hölgy elmondta, hogy csak kutatóknak adnak engedélyt, azt is ritkán, tehát határozottan nem a válasz. Tegyük hozzá, hogy mindezt megértően, udvariasan és kedvesen adta elő (mert így is lehet), ezért a kudarc ellenére is jó érzéssel távoztam.

SzékelyÁron 2019.09.24. 15:24:19

@Lobo Marunga: Köszönöm a részletes leírást, nagyon sokat segített, így biztosan elmegyek például Zebegénybe. A nyári helyekről már mindjárt jön a beszámoló, bár a tervekhez képest teljesen más lett minden. Köszi, hogy követed a blogot!
süti beállítások módosítása